Mýty o potravinách

Anotace kurzu

Zase to jídlo. Všichni ho potřebujeme, milujeme, občas i nesnášíme a taky si o něm myslíme spoustu věcí, které vůbec nemusí odpovídat realitě. Je pravda, že cukr je „bílý jed“? Měli bychom se vyhýbat lepku, mléku nebo máslu? Jak je to s obávaným glutamátem a dalšími éčky? Je špenát opravdu plný železa? Je hnědý cukr nutričně bohatší než rafinovaný? Jsou gumové bonbony dobré na klouby? Jsou vejce ve výživě zákeřná? Jsou rostlinné tuky vždy zdravější než živočišné? Jsou biopotraviny zdravější než ty konvenční? To všechno spolu rozebereme a zkusíme rozlousknout, co je pravda a co mýtus.

 

Průběh

Během tohoto kurzu si projdeme mýty a tvrzení, která se dotýkají téměř všech skupin potravin. První mýty, které nakousneme, budou ze světa mléka a mléčných výrobků, pak se přesuneme k masným výrobkům, pečivu, tukům a olejům, cukru a cukrovinkám. Pokračovat budeme s mýty o ovoci a zelenině, nebo vejcích. A na závěr se podíváme na éčka a biopotraviny.

Délka: 45 minut, 90 minut

 

Ing. Zuzana Lazárková, Ph.D.

Tato sympatická dáma je doma na Ústavu technologie potravin, kde se věnuje především kvalitě trvanlivých potravin. Co se s nimi děje během dlooouhého skladování a jak jejich kvalitu ovlivňuje třeba teplota, při které takové potraviny uchováváme? To jsou otázky, které Zuzce nedají spát. Studenti ji potkávají na přednáškách a cvičení z předmětů jako je Technologie potravin, Zbožíznalství nebo Senzorické hodnocení potravin. Kromě toho, že ráda učí a laboruje, se Zuzka nadšeně zapojuje do fakultních akcí, které šíří lásku k vědě. A se stejným zápalem a obdivem k publiku přednáší i pro studenty Univerzity třetího věku

Máte vybráno? Rezervujte si termín.

 

Vzhledem k pracovním povinnostem na univerzitě a změnám ve výuce se může stát, že ve vámi preferovaném termínu nebude mít lektorka čas.
Určitě se ale s vámi pokusí najít tu nejvhodnější variantu. 

  • Zvolte datum a čas
  • Zadejte vaše informace
  • Verify Order Details
  • Potvrzení

Zvolte datum a čas

V tomto kroku prosím vyberte preferovaný termín, s lektorem si jej následně upřesníte.

Zvolte datum a čas

V tomto kroku prosím vyberte preferovaný termín, s lektorem si jej následně upřesníte.

Zadejte vaše informace

Prosím, vyplňte Vaše kontaktní údaje a nezapomeňte v poznámce uvést celkový počet osob, která se zúčastní.

Verify Order Details

Double check your reservation details and click submit button if everything is correct

Potvrzení

Handles different career a accordingly, after a of the for found customary feedback by happiness
Máte dotaz?
Pište na e-mail: skoly@utb.cz

Zvolte datum a čas

Zvolte datum a čas
Zadejte informace
Verify Booking Details
Potvrzení
Červenec
2024
Po
Út
St
Čt
So
Ne
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
28 dostupné
22
28 dostupné
23
28 dostupné
24
28 dostupné
25
28 dostupné
26
27
28
28 dostupné
29
28 dostupné
30
28 dostupné
31
28 dostupné
1
28 dostupné
2
3
4
28 dostupné
29
28 dostupné
30
28 dostupné
31
28 dostupné
1
28 dostupné
2
3
4
28 dostupné
5
28 dostupné
6
28 dostupné
7
28 dostupné
8
28 dostupné
9
10
11
28 dostupné
12
28 dostupné
13
28 dostupné
14
28 dostupné
15
28 dostupné
16
17
18
28 dostupné
19
28 dostupné
20
28 dostupné
21
28 dostupné
22
28 dostupné
23
24
25
28 dostupné
26
28 dostupné
27
28 dostupné
28
28 dostupné
29
28 dostupné
30
31
1
Pick a slot for
Summary
2 Hours, 15 Minutes
Mýty o potravinách
Zaměstnanec
Ing. Zuzana Lazárková, Ph.D.